Kantaron yağı isminin bitkinin kendisinden elde edilen uçucu yağa ve solgun çiçeklerin yağa batırıldığı ve uçucu bileşenlerin çıkarıldığı bir preparat için geçerli olabileceğini belirtmek önemlidir. Hangi türü kullandığınıza bağlı olarak, kullanım yönergeleri farklı olabilir, bu yüzden bunu dikkate aldığınızdan emin olun.
Bu yağ, bir dizi olumsuz yan etkiye sahip olabileceğinden dahili olarak tüketilmemelidir.
Bu yağdaki aktif bileşenler, hiperforin ve hiperisin yanı sıra antioksidan özelliklere sahip çeşitli seskiterpenler, rutin, kaempferol ve quercetindir. Oldukça güçlü olduğundan ve aşırı kullanıldığında istenmeyen yan etkilere neden olabileceğinden, bu yağın ılımlı olarak kullanılması önerilir.
Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?
Kantaron yağını kullanmanın aşağıdakiler dahil birçok faydası vardır:
- Yaraları iyileştirme
- Yanıkların tedavisi
- Böcek ısırıklarının iyileştirilmesi
- Enflamasyonu azaltmak
- Sedef hastalığının tedavisi
- Kas ağrısını hafifletmek
- Artrit tedavisi
- Depresyon tedavisi
- Güneş yanığını gidermek
- Bağışıklığı arttırmak
- Mide ülserlerinin tedavisi
Hiperforin ve hiperisin kombinasyonu, bu faydaların çoğunu bu güçlü yağa sağlayan şeydir. Bir kaç damla ovalanır zaman içine böcek sokması veya enflamasyon yamalar, bu bileşikler, bağışıklık fonksiyonunu uyaran ve önleyebilir enfeksiyonu. Şiddetli bir güneş yanığı yaşarsanız, bu yağın bir taşıyıcı yağı ile birlikte birkaç damla uygulanması, iyileşme sırasında yanığın rahatsızlığını ve ağrısını ortadan kaldırabilir. Siyatik ve fibromiyaljinin neden olduğu ağrı da bu yağın yardımıyla tedavi edilebilir. Antioksidan ve nemlendirici özellikleri nedeniyle , St.John's Wort yağı mide ülserlerinin tedavisinde de yardımcı olabilir.
Bağışıklık açısından, bu yağın sedef hastalığı ve zona gibi ciltte mantar ve bakteriyel enfeksiyonu önlediği iyi bilinmektedir. Aşırıya kaçmadan kullanıldığında kafa derisi ve tırnaklar için de yararlı olabilir. Kaslarda artrit veya daha fazla akut ağrı çekiyorsanız, bu yağın birkaç damlasını bölgeye sürmek şişliği ve kızarıklığı hızla ortadan kaldırabilir ve hareket aralığını iyileştirebilir. Hemoroitleri tedavi etmeye çalışan insanlar için bile, Kantaron yağı ve Altınotu yağının bir karışımı, bu acı verici durumu çabucak yatıştırır. Geleneksel tıpta, bu yağ kulakları veya kulak ağrısını tedavi etmek için doğrudan kulağa damlatılırdı. Son olarak, topikal kullanımlarının yanı sıra, depresyonu azaltmak ve enerjiyi artırmak için aromaterapide Kantaron yağını da kullanabilirsiniz!
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?
Birçok insan evde kendi bitkisel ilaçlarını hazırlamaktan hoşlanır ve Kantaron yağının hazırlanması oldukça kolaydır; İhtiyacınız olan tek şey taze solmuş Kantaron çiçekleri.
Malzemeler: Taze solmuş kantaron çiçekleri ve saf zeytinyağı
Talimatlar:
1. Kantaron yağı yapmak için, kantaron çiçeklerini topladıktan sonra 24 saat boyunca bekletip solmasına izin verin.
2. Solmuş yaprakları ve zeytin yağını temiz bir kavanoza ilave edin.
3. Kavanozu sıkıca kapatın ve bol güneş ışığı alacağı bir yere bırakın.
4. Kavanozu 2 günde bir açın ve oluşan yoğuşmayı silin.
5. Yağ yavaş yavaş kırmızıya dönmeye başlayacaktır.
6. 1 ay sonra çiçekleri süzün ve yağı doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde saklayın ve kullanmaya hazırsınız! Cilt ile ilgili tüm rahatsızlıklar için artık kendi yağınız var.
Kantraron Yağının Yan Etkileri Nelerdir?
Bu yağın sayısız faydası olsa da, hamilelik ile potansiyel komplikasyonlar ve güneşe duyarlılık gibi bazı yan etkiler de vardır.
Gebelik: Bu yağın hamile ve emziren kadınlar üzerindeki etkileri hakkında sınırlı araştırma vardır, bu nedenle genellikle kullanmamaları önerilir.
Fototoksisite: Araştırmalar, bu yağı cilt üzerinde kullanmanın güneş ışığına maruz kaldığında cilt hasarına veya tahrişe neden olabileceğini, bu nedenle evden ayrılmadan doğrudan uygulanmadığını buldu.